Weekend studenten OV

Een weekend studenten OV is in de weekenden geldig en vrijdag vanaf 12:00 uur. Wanneer je weekend OV geldig is reis je gratis. Verder zal je op saldo moeten reizen. Je reist dan wel met korting. Tijdens de feestdagen en vakanties reis je gratis met een weekend studenten OV-chipkaart.

Wanneer recht op een weekend studenten OV?

Als je recht hebt op studiefinanciering kan je een weekend studenten OV aanvragen. De aanvraag doe je bij het DUO. Je krijgt standaard een week studenten OV-chipkaart, waardoor je zelf moet aangeven dat je liever een weekend studenten OV hebt. Je kunt ook wisselen tussen een weekend en een week studenten OV-chipkaart. Dit doe je door in te loggen bij DUO en de instructies te volgen.

Wanneer is een weekend studenten OV geldig?

Een weekend studenten OV is tijdens weekenden geldig en vrijdag vanaf 12:00 uur, maar ook tijdens feestdagen en vakanties. Wanneer deze feestdagen en vakanties zijn kan je aan de rechterzijde van de website vinden. Ook kan je een kijkje nemen op de OV-chipkaart kalender, waar je op een overzichtelijke manier ziet wanneer onder andere je week studenten OV geldig is. Als je weekend OV studentenkaart niet geldig is moet je op saldo reizen. Je reist wel met korting. De korting is 40% bij de NS en 34% bij stads- en streekvervoerders. Let op: de korting geldt pas vanaf 9:00. Vóór 9:00 betaal je het volle tarief.