Week OV-chipkaart

Een week OV-chipkaart is een OV studentenkaart die doordeweeks geldig is, waardoor je doordeweeks gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.

Wanneer recht op een week OV studentenkaart?

Wanneer je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op een week  of weekend OV studentenkaart. Als je een week OV studentenkaart neemt, kan je je reisproduct ophalen bij bepaalde OV-chipkaart automaten. Standaard krijg je een weekabonnement van het DUO. Heb je toch liever een weekend studenten OV, dan kan je wisselen van soort abonnement door in te loggen op de DUO website.

Wanneer is een week OV-chipkaart geldig?

Een week OV-chipkaart is doordeweeks en op Goede Vrijdag geldig. Je kunt dan dus gratis reizen met je OV studentenkaart. Op andere feestdagen en in de zomervakantie kan je slechts op saldo reizen. Je reist dan wel met 40% korting met NS treinen en met 34% korting met stads- en streekvervoerders.

Feestdagen en vakanties week OV-chipkaart

De feestdagen en vakanties waarop je OV-chipkaart niet geldig is kan je aan de rechterzijde van deze website vinden. Ook kan je kijken op onze OV-chipkaart kalender of op de pagina ‘Is mijn OV studentenkaart geldig 2012’.