Studentenreisproduct Zomervakantie 2020

Is je studentenreisproduct geldig tijdens de zomervakantie van 2020? Of je studenten OV-chipkaart geldig is in de zomervakantie hangt er vanaf of je een week of een weekend studentenreisproduct op je OV-chipkaart hebt geladen.

Wanneer is het zomervakantie?

De zomervakantie loopt van 16 juli 4.00 uur tot 16 augustus 4.00 uur. Tijdens de zomervakantie gelden er speciale regels omtrent het wel of niet gratis kunnen reizen met je OV studentenkaart.

Corona en mondkapjes

Sinds 1 juli mag je weer normaal met de trein reizen. Je mag ook je fiets meenemen en samenreiskorting is weer beschikbaar. De NS vraagt reizigers wel om zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, drukte te vermijden door anderen ruimte te geven en ook in de trein zoveel mogelijk afstand te bewaren. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen in de trein. Mondkapjes nodig? Je kunt mondkapjes kopen op bol.com.

Week OV zomervakantie 2020

Het week studentenreisproduct is niet geldig tijdens de zomervakantie. Als je een week abonnement hebt reis je dus op saldo. Het is daarom aan te raden om te zorgen dat je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan als je gaat reizen met het openbaar vervoer, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Eventueel kan je reizen met (trein)kaartjes, maar het reizen met je OV-chipkaart is doorgaans goedkoper, al is het maar omdat je met je studentenreisproduct met korting kan reizen op het moment dat het niet geldig is. 

Weekend OV zomervakantie 2020

Een weekend studenten OV is gewoon geldig in de zomervakantie 2020. Je kunt dus net zoals normaal gewoon in de weekenden van de zomervakantie gratis reizen. Wil je doordeweeks reizen, dan is het aan te raden om voor genoeg saldo op je OV-chipkaart te zorgen.