Studentenreisproduct Tweede Pinksterdag 2020

Reis je gratis met het openbaar vervoer op Tweede Pinksterdag 2020? Dat hangt ervan af of je een week of een weekend studentenreisproduct hebt geladen op je studenten OV-chipkaart. Wil je weten of je op Eerste Pinksterdag in 2020 gratis kunt reizen? Kijk dan op Studenten OV geldig op Eerste Pinksterdag 2020?

Weekendstudenten reizen gratis op Tweede Pinksterdag 2020

Als je een weekend studentenreisproduct hebt geladen op je studenten OV reis je gratis op Tweede Pinksterdag 2020, aangezien Tweede Pinksterdag een officiële feestdag is in Nederland. Je hoeft dus geen saldo te laden op je OV-chipkaart.

Week studenten OV op Tweede Pinksterdag 2020

Helaas reis je niet gratis met je week studenten OV op Tweede Pinksterdag. Heb je een weekabonnement, dan dien je dus saldo op je OV studentenkaart te laden voor je op reis gaat.

Wat wordt er gevierd op Tweede Pinksterdag?

Tijdens Pinksteren herdenken Christenen dat de heilige geest uit de hemel neerdaalde en de apostelen en een aantal andere gelovigen verschillende talen liet spreken. Eerste en Tweede Pinksterdag zijn nationale feestdagen. Tweede Pinksterdag valt in 2020 op 1 juni 2020.

Corona

Gelet op de coronacrisis is het natuurlijk de vraag of je wel gaat reizen op Bevrijdingsdag, aangezien vervoerders, zoals de NS, de dienstregeling ingrijpend hebben aangepast en het openbare leven grotendeels stil ligt. Kijk voor je op reis gaat daarom tijdig op de reisplanner van de vervoerder waarmee je gaat reizen. Reis alleen als het echt moet en houdt minimaal 1,5 meter afstand van andere reizigers.

OV-chipkaart kalender

Benieuwd wanneer er nog meer feestdagen zijn waar er bijzondere regels gelden voor je OV? Kijk dan in onze OV-chipkaart kalender.