Studentenreisproduct Nieuwjaarsdag 2021

Is je studentenreisproduct op je OV-chipkaart geldig op Nieuwjaarsdag 2021? Dat lees je hier.

Reis alleen indien noodzakelijk

Volg de regels van de rijksoverheid met betrekking tot het gebruik van het openbaar vervoer. Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen. Het openbaar vervoer is alleen voor noodzakelijke reizen. Als je het openbaar vervoer gebruikt dien je onder meer een mondkapje te dragen in de trein, bus of tram, op het perron en in het station. Ook moet je 1,5 meter afstand houden en zoveel mogelijk buiten de spits reizen. Een overzicht van de geldende regels vind je hier.

Week studenten OV Nieuwjaarsdag 2021

Kan je tijdens Oud en Nieuw gratis reizen met je studenten OV-chipkaart? Als je een week studenten OV-chipkaart hebt kan je met je reisproduct op Nieuwjaarsdag niet gratis reizen. Nieuwjaarsdag is een feestdag waarop je met korting kunt reizen met je week OV-chipkaart. Zorg er daarom voor dat je als je met het OV wil gaan reizen op nieuwjaarsdag je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan. Laad desnoods je saldo op bij een OV-chipkaart oplaadpunt.

Klaar voor de feestdagen?

Moet je nog inkopen doen voor de feestdagen? Bestel dan bij bol.com.

Weekend studenten OV Nieuwjaarsdag 2021

Studenten met een weekend OV studentenkaart en dus een weekend reisproduct kunnen wel gratis reizen op Nieuwjaarsdag 2021. De weekend studenten OV is namelijk gewoon geldig op feestdagen en dus ook op Nieuwjaarsdag. Je hoeft dus als student met een weekend OV-chipkaart niet je OV-chipkaart op te laden om te kunnen reizen op nieuwjaarsdag.

Andere feestdagen en vakanties en studenten OV-chipkaart

Ben je benieuwd wanneer er nog meer speciale regels gelden voor je OV studentenkaart? Aan de rechterkant van de website vind je antwoord op de vraag of je studenten OV-chipkaart vandaag geldig is en wanneer de feestdagen en vakanties van 2021 zijn. Je kunt ook altijd op de OV-chipkaart kalender kijken of je ov-chipkaart op een bepaalde dag geldig is.