Studentenreisproduct Koningsdag 2020

Kan je gratis reizen met je studentenreisproduct op Koningsdag 2020? Studenten met een weekend OV-chipkaart reizen gratis, terwijl weekstudenten op saldo moeten reizen.

Koningsdag 2020 vier je thuis

Op Koningsdag vieren we de geboortedag van onze koning Willem-Alexander. Koningsdag valt altijd op 27 april. Dit jaar wordt Willem-Alexander 53 jaar. Koningsdag is in Nederland een officiële feestdag. Door de coranacrisis wordt Koningsdag dit jaar niet in het openbaar gevierd. Er zijn dus geen vrijmarkten en de koning gaat niet op bezoek bij een gemeente.

Reizigers met een week studentenreisproduct reizen op saldo

Omdat Koningsdag een officiële feestdag is reis je met je week OV studentenkaart op saldo. Dit betekent dat het aan te raden is om je saldo van te voren te controleren, zodat je niet de trein mist. Je reist wel met korting.

Wel gratis reizen voor weekendstudenten

Als je een weekend reisproduct hebt reis je wel gewoon gratis op Koningsdag 2020. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het saldo van je OV-chipkaart.

Corona

Gelet op de coronacrisis is het natuurlijk de vraag of je wel gaat reizen op Koningsdag, aangezien vervoerders, zoals de NS, de dienstregeling ingrijpend hebben aangepast en het openbare leven grotendeels stil ligt. Kijk voor je op reis gaat daarom tijdig op de reisplanner van de vervoerder waarmee je gaat reizen. Reis alleen als het echt moet en houdt minimaal 1,5 meter afstand van andere reizigers.