Studentenreisproduct Hemelvaartsdag 2020

Is jouw studentenreisproduct geldig op Hemelvaartsdag 2020? Dat hangt er vanaf of je een week- of een weekend studentenreisproduct hebt op je studenten OV-chipkaart.

Hemelvaartsdag 2020

In 2020 valt Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei. Hemelvaartsdag is een officiële feestdag, waarop binnen het christendom wordt herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God in de hemel.

Week studentenreisproduct op Hemelvaartsdag 2020

Je week studenten OV is niet geldig op Hemelvaartsdag 2020. Mocht je gaan reizen op deze feestdag, dan is het handig om genoeg saldo op je OV-chipkaart te zetten, aangezien je op saldo zal moeten reizen.

Weekend studenten OV op Hemelvaartsdag 2020

Weekendstudenten hebben op Hemelvaartsdag wel een geldig reisproduct en hoeven dus niet op saldo te reizen.

OV-chipkaart kalender

Benieuwd wanneer er nog meer feestdagen zijn waar er bijzondere regels gelden voor je OV? Kijk dan in onze OV-chipkaart kalender.

Corona

Gelet op de coronacrisis is het natuurlijk de vraag of je wel gaat reizen op Bevrijdingsdag, aangezien vervoerders, zoals de NS, de dienstregeling ingrijpend hebben aangepast en het openbare leven grotendeels stil ligt. Kijk voor je op reis gaat daarom tijdig op de reisplanner van de vervoerder waarmee je gaat reizen. Reis alleen als het echt moet en houdt minimaal 1,5 meter afstand van andere reizigers.