Studentenreisproduct Bevrijdingsdag 2020

Is je studentenreisproduct geldig op bevrijdingsdag 2020? Bevrijdingsdag valt altijd op 5 mei en is de dag waarop in Nederland het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Bevrijdingsdag is een officiële feestdag, waardoor er speciale regels gelden voor de geldigheid van je studentenreisproduct.

Weekabonnement studentenreisproduct en Bevrijdingsdag 2020

Heb je een reisproduct dat doordeweeks geldig is, dan kan je op Bevrijdingsdag 2019 niet gratis reizen. Dit betekent dat je saldo op je OV-chipkaart zal moeten laden om te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Zorg ervoor dat je op tijd je saldo opwaardeert zodat je niet je bus of trein mist.

Weekendabonnement studentenreisproduct Bevrijdingsdag 2020

Het weekendabonnement is echter wel gewoon geldig op Bevrijdingsdag 2020. Je hoeft daarom geen saldo op te laden, al is het altijd handig om voldoende saldo op je OV-chipkaart te hebben.

Corona

Gelet op de coronacrisis is het natuurlijk de vraag of je wel gaat reizen op Bevrijdingsdag, aangezien vervoerders, zoals de NS, de dienstregeling ingrijpend hebben aangepast en het openbare leven grotendeels stil ligt. Kijk voor je op reis gaat daarom tijdig op de reisplanner van de vervoerder waarmee je gaat reizen. Reis alleen als het echt moet en houdt minimaal 1,5 meter afstand van andere reizigers.