Studentenreisproduct

Het studentenreisproduct is krijg je als je recht hebt op studiefinanciering en omvat het week- of weekendabonnement waarmee je gratis of met korting met het OV kunt reizen.

Recht op studentenreisproduct

Wanneer je gaat studeren heb je recht op studiefinanciering. Zodra je recht hebt op studiefinanciering heb je recht op het studentenreisproduct. Je kunt vervolgens kiezen voor een week- of een weekend OV studentenkaart, afhankelijk van wanneer je van plan bent om te gaan reizen.

Studentenreisproduct aanvragen

Het studentenreisproduct vraag je aan via www.mijnduo.nl. Eerst heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig om je studentenreisproduct op te zetten. Dit kan helaas alleen op een persoonlijke OV-chipkaart, vanwege de persoonsgebondenheid van het reisproduct. Je kunt het dus niet op een anonieme OV-chipkaart laden.  Zodra je een persoonlijke OV-chipkaart hebt kun je via de mijnduo-site aangeven dat je studiefinanciering wenst te ontvangen. Standaard zal er voor een week abonnement worden gezorgd, maar je kunt dit zelf wijzigen in een weekend abonnement wanneer je dat liever hebt.

Studenten reisproduct koppelen aan je persoonlijke OV-chipkaart

Wanneer je het bovenstaande hebt gedaan moet je je reisproduct nog koppelen aan je OV-chipkaart. Je moet het nummer van je persoonlijke OV-chipkaart vervolgens doorgeven via het Aanvraagformulier Koppeling Studentenreisproduct, dat je kunt vinden op www.studentenreisproduct.nl. Normaal gesproken stuurt het DUO dit formulier automatisch toe wanneer je studiefinanciering krijgt toegekend.

Studentenreisproduct ophalen bij OV-chipkaartautomaat

Je bent er bijna als je het studentenreisproduct hebt gekoppeld aan je persoonlijke OV-chipkaart. Je hoeft alleen nog maar het reisproduct op te halen bij een OV-chipkaart automaat. Wanneer je je OV-chipkaart in een dergelijke automaat stopt heb je bij de meeste automaten de optie om een product op te halen/laden. Kies deze optie en je studentenreisproduct wordt op je OV-chipkaart geladen. Gefeliciteerd! Je hebt nu een studenten OV-chipkaart.