Studenten OV Tweede Kerstdag 2019

KerstbalIs je studenten OV-chipkaart geldig op Tweede Kerstdag 2019? Lees hier of je week of weekend studentenreisproduct geldig is op Tweede Kerstdag.

Tweede Kerstdag 2019

Tweede Kerstdag valt op 26 december 2019, een donderdag. Tweede Kerstdag valt overigens altijd op 26 december. De meeste werknemers zijn vrij op Tweede Kerstdag en gaan vaak bij familie en vrienden op bezoek. Hiervoor wordt uiteraard ook het openbaar vervoer gebruikt. Voor studenten is het daarom belangrijk om te weten of ze gratis kunnen reizen met hun OV jaarkaart.

Week studenten OV-chipkaart Tweede Kerstdag 2019

Als je in bezit bent van een studenten week OV-chipkaart, dan reis je op Tweede Kerstdag 2019 op saldo. Je week OV studentenkaart is namelijk niet ‘geldig’ op Tweede Kerstdag.  Houdt er dus rekening mee dat je voldoende saldo op je OV-chipkaart hebt staan, zodat je dit niet op het allerlaatste moment nog moet opladen. Met een week OV studentenkaart reis je wel met korting op Tweede Kerstdag.

Studenten weekend OV-chipkaart Tweede Kerstdag 2019

De weekend studenten OV-chipkaart is gewoon geldig op Tweede Kerstdag, waardoor je in tegenstelling tot met een week OV studentenkaart wel gratis kunt reizen. Je hoeft daarom geen saldo op te laden op je studenten OV-chipkaart om te kunnen reizen met het OV. Uiteraard is het wel handig om altijd een beetje saldo te hebben op je OV-chipkaart voor het geval dat je ineens snel moet reizen op een dag dat je wel moet betalen voor je reis.

Eerste Kerstdag studenten OV-chipkaart

En Eerste Kerstdag 2019 dan? Op Eerste Kerstdag gelden dezelfde regels als op Tweede Kerstdag, waardoor de week studenten OV dus niet geldig is, maar de weekend studenten OV-chipkaart wel. Meer informatie vind je hier.