Is mijn OV studentenkaart geldig tijdens de kerstvakantie?

Is mijn OV studentenkaart geldig tijdens de kerstvakantie? Deze vraag zal je jezelf als student vast wel eens gesteld hebben. Je wilt immers niet een trein missen omdat je te weinig saldo op je OV-chipkaart hebt staan. Als je weet of je gratis kunt reizen, kan je van te voren maatregelen nemen.

Bijzondere dagen in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie gelden in principe de gewone regels voor je OV studentenkaart. Je kunt dus als weekstudent doordeweeks gratis reizen met je studenten OV-chipkaart, terwijl je als ook doordeweeks op saldo reist. Andersom geldt dat weekstudenten in het weekend betalen en weekendstudenten niet. Alleen op Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag gelden er andere regels, omdat dit officiële feestdagen zijn.

Klaar voor de feestdagen?

Moet je nog inkopen doen voor de feestdagen? Bestel dan bij bol.com.

Eerste kerstdag OV studentenkaart

Op Eerste Kerstdag reizen weekstudenten op saldo, omdat er sprake is van een feestdag. Eerste Kerstdag valt op 25 december. Zorg er daarom voor dat je voldoende saldo op je OV-chipkaart laadt als je gaat reizen op eerste kerstdag. Weekendstudenten hoeven zich geen zorgen te maken, want die reizen gratis op eerste kerstdag.

Tweede kerstdag studenten OV-chipkaart

Ook op Tweede Kerstdag reizen de weekstudenten op saldo en reizen de weekendstudenten gratis. Tweede Kerstdag is altijd op 26 december.

Andere feestdagen

Ben je benieuwd wanneer er nog meer speciale regels gelden betreffende het gratis reizen? Kijk dan op onze OV-chipkaart kalender of kijk in de lijst aan de rechterzijde van de website.