NS voordeelurenkaart

Een NS voordeelurenkaart is een OV-chipkaart met een kortingsabonnement van de NS. Welk NS abonnement past bij jou?

Soorten NS voordeelurenkaarten

De NS heeft een aantal kortingsabonnementen, die je op je OV-chipkaart kunt laden. Zo kan je kiezen tussen een Jaartrajectabonnement, een NS-Jaarabonnement en een OV-Jaarabonnement. Ben je recentelijk afgestudeerd, dan kan je gebruik maken van het Uitgestudeerd aanbod, waarmee je een jaar lang gratis een Voordeelurenabonnement van de NS ontvangt.

Jaartrajectabonnement NS

Een jaartrajectabonnement is een NS abonnement dat je op je OV-chipkaart kunt laden, dat voordelig is als je op een vast traject reist. Stel: je reist doordeweeks altijd over het zelfde traject naar je werk, dan kan een Jaartrajectabonnement voordelig voor je zijn. Met een NS Jaartrajectabonnement reis je 12 maanden, maar hoef je maar 10 maanden te betalen. Je krijgt in de daluren 40% korting doordeweeks na 9 uur en in het weekend. Op feestdagen krijg je ook op reizen buiten je vaste traject korting. Een ander bijkomend voordeel is dat je drie mensen met je mee kunt laten reizen met 40% samenreiskorting. De prijs van het jaartrajectabonnement verschilt per traject. Bereken hier de kosten van je jaartraject abonnement.

NS-Jaarabonnement

Een ander NS abonnement is het NS-Jaarabonnement. Met dit OV-chipkaart abonnement reis je onbeperkt met bijna alle treinen in Nederland en niet slechts op een vast traject. Ook bij dit abonnement reis je 12 maanden, maar betaal je slechts voor 10 maanden. Je kunt ook weer drie mensen met je meenemen tijdens de reis met 40% korting. Voor gezinsleden kan je zogenaamde Bijkaarten aanvragen, waarmee gezinsleden onbeperkt kunnen reizen tijdens de voordeeluren. De voordeeluren zijn vooral maandag t/m vrijdag na 9 uur ‘s ochtends, maar in de maanden juli en augustus de hele dag. Tijdens de feestdagen kan je ook de hele dag reizen. Het NS-Jaarabonnement is niet meer verkrijgbaar.

OV-Jaarabonnement

Je kunt ook kiezen voor een OV-Jaarabonnement. Dit OV-chipkaart abonnement kan je bij de NS aanvragen, maar zorgt ervoor dat je met al het openbaar vervoer onbeperkt kunt reizen. Dit houdt dus in dat je met de trein, tram, bus en metro onbeperkt kunt reizen. Ook met dit abonnement betaal je voor 10 maanden reizen, terwijl je 12 maanden kunt reizen en kan je gezin een Bijkaart krijgen. Verder geldt ook bij dit abonnement de 40% Samenreiskorting voor maximaal drie andere personen. De prijzen van het OV-Jaarabonnement lees je hier

NS Uitgestudeerd aanbod studenten

Als je net bent afgestudeerd, kan je gebruik maken van het Uitgestudeerd aanbod van de NS voor studenten. Je krijgt dan een nieuwe OV-chipkaart opgestuurd met een 40% kortingsabonnement dat je kunt gebruiken voor reizen bij de NS. De korting geldt wel pas na 9 uur ‘s ochtend en niet tijdens de spits. Het Uitgestudeerd aanbod is geheel gratis.

NS Uitgestudeerd aanbod aanvragen

Het NS Uitgestudeerd aanbod kan je eenvoudig aanvragen via ns.nl. Je maakt een account aan, vult een aantal gegevens in, zoals bijvoorbeeld het kaartnummer van je studenten OV-chipkaart en een pasfoto. De actie is geldig tot drie maanden nadat je geen recht meer hebt op een studentenreisproduct.

NS voordeelurenkaarten kopen

De NS voordeelurenkaarten kan je kopen via ns.nl of telefonisch via 0900 - 1462 (€0,10 p/m). Je kunt ook terecht bij een NS-servicepunt.