Is mijn OV studentenkaart geldig

Veel studenten vragen zich af wanneer hun week of weekend studenten OV-chipkaart geldig is. Voor beide abonnementen gelden verschillende regels.

Is mijn week OV-chipkaart geldig?

Een week OV-chipkaart is, zoals het woord ‘week’ al suggereert, doordeweeks geldig op werkdagen. Je kunt dus van maandag t/m vrijdag gratis reizen met een week OV studentenkaart. Om precies te zijn reis je tussen maandag 4.00 uur en zaterdag 4.00 uur gratis. In het weekend, tussen zaterdag 4.00 uur en maandag 4.00 uur reis je met korting. Het zelfde geldt voor vakanties anders dan Goede Vrijdag (dat op 3 april valt).

Is mijn weekend OV-chipkaart geldig?

Een weekend studenten OV is geldig in het weekend, maar ook in de vakantie en op feestdagen. Ook op Goede Vrijdag is je weekend abonnement - net zoals met een week OV - geldig. Je reist dan gratis met het openbaar vervoer. Doordeweeks zal je echter slechts met 40% korting kunnen reizen met een weekend ov-chipkaart, als je met de trein reist. Reis je met stads- en streekvervoer, dan reis je met 34% korting.

Is mijn week OV-chipkaart geldig in de vakantie?

In de vakantie gelden andere regels voor de studenten week OV-chipkaart. Je reist dan met 40% korting met de trein en 34% met stads- en streekvervoer. Wanneer is dit het geval? Hieronder volgt een overzicht van de vakanties, waarin je niet gratis reist met je week OV-chipkaart.

Is mijn weekend OV-chipkaart geldig in de vakantie?

Studenten met een weekend OV studentenkaart kunnen in de vakantie en op feestdagen gratis reizen met het openbaar vervoer.

Vakantie OV-chipkaart

Bij de volgende vakanties kun je niet gratis reizen met je week OV-chipkaart, maar wel met een weekend OV-chipkaart:

  • In de zomervakantie van 16 juli 4.00 uur tot 16 augustus 4.00 uur reis je met een week abonnement slechts met korting, maar met een weekend OV reis je gratis in de weekenden.
  • Ook op de feestdagen die in de volgende paragraaf worden genoemd reis je met korting.

OV-chipkaart kalender

Voor een overzichtelijke weergave van wanneer je OV-chipkaart geldig is kan je een kijkje nemen op de OV-chipkaart kalender.