studenten ov-chipkaart

OV-chipkaart geldig op Oudjaarsdag 2013?

Is je OV-chipkaart geldig op Oudjaarsdag 2013? Dat hangt er vanaf of je een week of weekend abonnement op je OV studentenkaart hebt. Oudjaarsdag is geen feestdag. De normale regels omtrent het gratis reizen met het studentenreisproduct blijven dus gelden. Dit betekent dat studenten met een week OV gratis reizen, terwijl weekendstudenten op saldo reizen.

Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart

Ben je een weekendstudent en ga je op oudjaarsdag reizen, zorg dan voor voldoende saldo. Het is zonde als je niet kunt inchecken door een te kort aan saldo.

Tweede Kerstdag en de OV studentenkaart

Op Tweede Kerstdag gelden speciale regels voor de OV studentenkaart. Weekstudenten reizen niet gratis, terwijl weekendstudenten dat wel doen. Tweede Kerstdag is namelijk een feestdag en feestdagen worden gezien alsof het weekend is. Hierdoor reizen studenten met een weekendabonnement op hun studenten OV –chipkaart dus wel gratis op Tweede Kerstdag.

Reis ik Eerste Kerstdag gratis met mijn studenten OV?

Eerste Kerstdag is een officiële Nederlandse feestdag en geldt ook als feestdag voor de OV-chipkaart. Het gevolg hiervan is dat het op Eerste Kerstdag eigenlijk weekend is. Studenten die met een weekend OV studentenkaart reizen kunnen daarom gratis reizen op Eerste Kerstdag, terwijl studenten die een weekabonnement op hun OV-chipkaart hebben, op saldo zullen moeten reizen.

Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag OV studentenkaart

Op Eerste Kerstdag, maar ook Tweede Kerstdag gelden er andere regels voor de studenten OV-chipkaart. Deze dagen zijn namelijk feestdagen voor de OV studentenkaart. Het gevolg hiervan is dat je met je week OV studentenkaart op Eerste en Tweede Kerstdag op saldo zal moeten reizen. Reis je met een weekend OV studentenkaart, dan is dat niet het geval.

Morgen eindigt de zomervakantie 2012

Morgen eindigt de zomervakantie van 2012 en gelden de 'normale' regels weer voor je studenten OV-chipkaart. 

Wat betekent dit voor een studenten OV-chipkaart met een weekabonnement?

Studenten die reizen met een OV studentenkaart met een weekabonnement hebben in de vakantie op saldo gereisd en met korting. Vanaf 16 augustus 2012 kan je doordeweeks weer gratis reizen met je studenten OV. In de weekenden reis je wel gewoon op saldo.