station

Kleine treinstations krijgen camerabewaking

De NS gaat deze zomer twaalf risicostations uitrusten met beveiligingscamera’s. Het gaat om stations als Gouda, Rotterdam Alexander en Almere Centrum. Daarnaast zullen conducteurs en beveiligers camera’s op hun kleding krijgen. Staatssecretaris Mansveld heeft 13,3 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de extra beveiligingsmaatregelen. Momenteel hebben alleen de grotere stations camerabeveiliging. Denk bijvoorbeeld aan Utrecht Centraal.

Lijmdamp station Arnhem maakt mensen ziek

Door werkzaamheden aan het plafond beneden station Arnhem Centraal is lijmdamp ontstaan en zijn acht mensen ziek geworden. Dit betroffen winkelmedewerkers, die lijmdamp naar binnen gekregen hadden vanuit het magazijn. Door de lijmdamp ontstond een merkwaardige geur in de tunnel en werden winkels gesloten.

Inmiddels zijn de acht winkelmedewerkers onderzocht en is gebleken dat ze niets opgelopen hebben en gezond zijn. Alle winkels zijn ook weer geopend. 

OV-chipkaart wordt algemeen betaalmiddel op stations

De NS gaat het mogelijk maken om de OV-chipkaart te gebruiken als algemeen betaalmiddel op alle NS-stations. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een kopje koffie kunt afrekenen met je OV-chipkaart, waardoor je sneller kunt betalen. Ook het huren van OV-fietsen e.d. zal mogelijk worden met de OV-chipkaart. Pinnen of chippen kost ongeveer vijftien seconden, terwijl het gebruik van een OV-chipkaart maar een seconde of twee kost. De NS werkt samen met een aantal banken om het betalen met de OV-chipkaart mogelijk te maken.