spoor

Problemen met de trein door weersomstandigheden

Code oranje is afgegeven in het noorden van Nederland en code geel in de rest van het land. Door de harde windstoten zijn er ook vertragingen op het spoor.

Er is een langere reistijd tussen Heerlen en Aachen Hbf, vanwege een omgevallen boom op de rails. Daarnaast rijden er geen intercity direct treinen tussen Amsterdam en Breda, waardoor er op dit traject een extra reistijd van 30 tot 45 minuten is. Deze verstoring zal naar verwachting om 15.00u vanmiddag opgelost zijn.

Spoor Teuge hersteld

Sinds vanmiddag rijden de treinen tussen Deventer en Apeldoorn weer volgens de normale dienstregeling. Afgelopen weekend vond een botsing tussen een trein en een auto plaats in Teuge, waardoor de trein ontspoorde. Spoorwerkers zijn inmiddels klaar met hun herstelwerkzaamheden. NS adviseert reizigers om voor hun reis de reisplanner te checken.  

Bron: nu.nl

Tot en met maart minder treinen naar Den Haag

De herstelwerkzaamheden aan het spoor bij Den Haag wegens kapotte wissels duren t/m 2 maart 2014, waardoor er minder treinen rijden van en naar Den Haag. In het weekend rijden de treinen wel normaal volgens de NS, omdat het dan minder druk is op het spoor.

Aangetaste trajecten

De trajecten waar minder treinen rijden zijn Den Haag Centraal - Utrecht Centraal en Den Haag Centraal - Gouda Goverwelle.

Werkzaamheden aan het spoor in oktober

In oktober wordt er veel aan het spoor gewerkt door ProRail. Normaal gebeurt dit meestal ’s nachts en in het weekend, maar in oktober zal er ook overdag worden gewerkt op doordeweeksedagen. Door de werkzaamheden zal je extra reistijd in acht moeten nemen, omdat er meer zal moeten worden overgestapt. De reistijd zal minimaal 30 minuten zijn volgens de NS. Hieronder een overzicht van de desbetreffende dagen.