Fiets meenemen in de trein

Je mag je fiets onder bepaalde voorwaarden meenemen in de trein. Dit mag alleen buiten de spits en je moet een fiets treinkaartje kopen. Vouwfietsen mag je altijd meenemen. De onderstaande informatie geldt voor de NS en niet voor andere treinvervoerders. In de Fyra mag geen fiets mee worden genomen. Fietsen met een verbrandingsmotor mogen niet in de trein worden meegenomen.

Fiets meenemen buiten spitstijden

Omdat je je fiets slechts buiten spitstijden mee mag nemen in de trein, kan dit op werkdagen slechts voor 6.30 uur, tussen 9.00 uur en 16.30 en na 18.00 uur. In het weekend, op feestdagen en in de maanden juli en augustus kan mag je gewoon de hele dag je fiets meenemen in de trein.

Dagkaart fiets kopen

Als je je fiets wil meenemen tijdens de treinreis moet je een dagkaart fiets kopen bij de gele NS automaat. Dit fiets treinkaartje kost 6 euro, waar je ook heen reist.

Fiets neerzetten in de trein

Je moet je fiets in het speciale fietsgedeelte van de trein plaatsen. Aan de buitenkant van de trein kan je het fietsgedeelte herkennen aan een fietssticker. Als dit gedeelte vol is kan het NS personeel je vragen om een andere trein te nemen. Zorg er dus voor dat je er snel bij bent.