Reis ik Eerste Kerstdag gratis met mijn studenten OV?

Eerste Kerstdag is een officiële Nederlandse feestdag en geldt ook als feestdag voor de OV-chipkaart. Het gevolg hiervan is dat het op Eerste Kerstdag eigenlijk weekend is. Studenten die met een weekend OV studentenkaart reizen kunnen daarom gratis reizen op Eerste Kerstdag, terwijl studenten die een weekabonnement op hun OV-chipkaart hebben, op saldo zullen moeten reizen.

Zorg voor voldoende saldo op je studenten OV-chipkaart!

Ben je van plan om tijdens de kerstdagen bijvoorbeeld naar vrienden en/of familie te gaan reizen, dan is het verstandig om nu alvast je OV-chipkaart op te laden. Veel winkels zijn dicht op Eerste (en Tweede) Kerstdag, waardoor veel OV-chipkaart oplaadpunten onbereikbaar zullen zijn. Gelukkig kan je je OV-chipkaart altijd nog bij een NS oplaadpunt op het station opladen. Zorg er in ieder geval voor dat je voordat je op reis gaat voldoende saldo op je studenten OV hebt geladen. Je kunt namelijk niet inchecken als je te weinig saldo hebt. Hoeveel saldo je op je OV-chipkaart moet hebben als student om in te checken lees je bij de informatie over het instaptarief.

Tweede Kerstdag is ook een feestdag

Ook Tweede Kersdtdag is een feestdag, waardoor weekstudenten ook op Tweede Kerstdag op saldo moeten reizen en weekenstudenten gratis reizen.